Çocuk Eğitimi

Değerli İsahocalılar Sitesi takipçileri, bildiğiniz gibi web sayfamızın eski formatında meslektaşım İsmail Karayılanın yazdığı Çocuk Eğitimi bölümü vardı. Formatımız değişince Çocuk Eğitimi bölümüne  yer vermedik. Sizlerden gelen talep sonucu tekrar Çocuk Eğitimi bölümüne yer ayırdık.
İnsanlar doğası gereği,türünün devamı için evlenip çoluk çocuğa karışıyor. Kendimizi yetersiz gördüğümüz her konuda ustasının yanında  çırak olarak, sivil toplum örgütlerinin hazırladığı kurslara katılarak veya okuluna giderek bilgileniyoruz. Ancak genç yaşta ana-baba oluyoruz, ama çocuğumuzu nasıl yetiştireceğimizi bize öğreten ana-baba okulu yok. Biz büyüklerimizden ne gördüysek, onu taklit ederek çocuklarımızı eğitmeye çalışıyoruz. Eskiye göre şimdiki gençlik bu konularda daha şanslı, bazı görsel medya az da olsa zaman zaman çocuk eğitimi konusunda programlar yapmakta. Bu programlar yeterli mi? Bence yeterli değil. Sağlıklı bir toplum olmak istiyorsak, geleceğimiz olan çocuklarımızı iyi ve doğru eğitmeliyiz.
Eğitimli insanlarımız çocuklarını eğitirken daha fazla hata yapmaktadırlar, nasıl mı? Yakın çevrenizi gözünüzün önüne getirin, okumuş yazmış genç anne ve babaların, en çok yaptıkları hataların başında, çocuklarına aşırı korumacı, ya da serbestlik tanımaktalar. Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Bu tür olumsuzluklarla nasıl başedeceğimizi, Eğitimci-Yazar İsmail Karayılan‘ın yazılarını  ”yazarlar” bölümünden takip ederek öğrenebiliriz.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *