Muhtarımız Abdullah Ulusoy’un duyurusu

Muhtar11Değerli hemşehrilerimiz, köyümüzün su çalışması ile ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum. Köyümüzün içme suyu bildiğiniz gibi Yassıpınar’dan çıkmakta, çıkan su elektrik enerjisi ile çalışan pompalarla depoya akıtılmakta. Suyun maliyeti köylümüzün karşılayamayacağı boyuta çıkmıştı. Elektrik ücreti artıkça fatura daha da kabarmaktaydı. İl Özel İdaresi tarafından güneş enerjisi ile elektrik üretip pompaların çalışması sağlanacak.Panellerin montajı yapıldı, kısa sürede pompalar da takıldıktan sonra ücret ödemeden su almak imkanına kavuşacağız. Paneller yaklaşık 1 dönümlük alana yerleştirildi. Panellerin yerleştirildiği tarla Kasım Metin’e aitti. Hemşehrimiz Kasım Metin bu alanı bağış yapmıştır.

Köyümüzün suyu yeterli olmasına rağmen Alıca mevkiine İl Özel İdaresi içme suyu sondajı yaptı.Sondaj sonunda saniyede 5 Litre kapasitede su sağlandı, bu suyumuz şu anda depoya bağlandı. Güneş enerjisi çalışmadığı günlerde bu suyumuz devreye girecektir.

Alıca’da ki tarlasına sondaj için izin veren merhum Hacı Mehmet Koçak, eşi Hacer Koçak’a, güneş panellerinin yerleştirilmesi için yer bağışlayan  Kasım Metin’e köyümüz adına teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

Abdullah Ulusoy
İsahocalı Köyü Muhtarı

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *